Xerrades, conferències i cursos

//trescatorze.cat/wp-content/uploads/2019/03/Xerrades_conferencies_i_cursos_1.jpg

Realitzem xerrades i conferències arreu del territori, tant en cicles de divulgació científica, com en programacions culturals d’ajuntaments, biblioteques o altres ens.

Adaptem les nostre propostes a diferents nivells (públic adult, públic familiar, escolars...).

Podem preparar xerrades, conferències o cursos segons les necessitats del programador. Tot i així tenim algunes propostes.

De la terra a l’infinit

Xerrada-taller que pretén fer una aproximació al món de l’astronomia d’una manera amena i planera. Anirem dels confins de l’univers fins a la terra observant els diferents objectes de l’espai profund. Xerrada adreçada a tot tipus de públic amb ganes de conèixer com està organitzat l’univers i quins són els objectes presents en ell. En aquesta xerrada-taller parlarem de l’astre sol i els diferents planetes del sistema solar, la nostra galàxia i els objectes presents en ella, com les nebuloses o els cúmuls estel·lars, així com dels diferents tipus de galàxies i de com s’organitzen en l’univers.

Durada: 90 minuts

Públic adult: Recomanada a partir de 10 anys

La lluna

Xerrada en que la lluna serà la total protagonista. Parlarem de les seves principals característiques, la seva formació i de com interactua amb la Terra i els seus éssers vius. També explicarem alguns contes i llegendes sobre ella.

Durada: 60 minuts

Públic adult. Recomanada a partir de 10 anys

Astronomia popular

Xerrada sobre com interpretaven el cel nocturn pagesos, pastors, mariners i gent d’arreu dels Països Catalans. Nomenclatura popular d’estrelles i històries, endevinalles i llegendes sobre les constel·lacions vistes pel poble.

Públic adult. Durada: 60 minuts

Curs d’iniciació a l’astronomia

En aquest curs es pretén fer una aproximació al món de l’astronomia d’una manera amena i planera. Va adreçat a tot tipus de públic amb ganes de conèixer com està organitzat l’univers i quins són els objectes presents en ell. Constarà de dues sessions teòriques i dues d’observació directa amb l’ajut d’un punter làser i el telescopi ((Schmidt-Cassegrain LX200GPS de 8”, 20,3cm de diàmetre d’objectiu).

Durada:

1r dia: 4 hores (2,5 hores teòriques i 1,5 hores pràctiques)

2n dia: 4 hores (2,5 hores teòriques i 1,5 hores pràctiques)

//trescatorze.cat/wp-content/uploads/2019/03/Xerrades_conferencies_i_cursos_2.jpg