Mil cent i un estels

//trescatorze.cat/wp-content/uploads/2019/03/Mil_cent_i_un_estels_1.jpg

Mil cent i un estels és un espectacle de cançons i divulgació astronòmica des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans. Fusionem astronomia popular amb cançons tradicionals catalanes.

A Mil cent i un estels hem recollit endevinalles, refranys i dites de l’imaginari popular i molta informació de com interpretaven el cel nocturn pagesos, pastors, mariners i gent d’arreu del territori. Tota aquesta informació l’hem anat relligant amb cançons de treball que cantaven aquests pagesos i pageses,  cançons marineres o amb referència a pastors, així com cançons que parlen de la Lluna, Venus i d’altres astres del firmament.

Amb la veu com a instrument de transmissió i en un espai càlid, proper i recollit, anirem cantant als estels i contant les cançons, tot desgranant aquesta proposta d’astronomia i cultura popular que hem cuinat a foc lent la Laia Pedrol i l’Alexandre Bonanit.

Aquest espai pot ser en una sala, un petit teatre, un claustre o altre espai exterior que el programador decideixi. És important que sigui un espai càlid i recollit amb connexió a la corrent elèctrica i la possibilitat de poder muntar una pantalla i un projector.

Aforament:      La capacitat per aquest espai serà la que el programador vulgui donar, tot i així és un espectacle de petit format i nosaltres recomanem que l’aforament no superi les 40/50 persones.

So: No sonoritzat. En aquest cas, al ser exterior, es valorarà amb el programador la possibilitat de sonoritzar l’espectacle.

Mitjans tècnics: Pantalla i projector*.

Durada:           50 minuts

Públic:             Adult i infants a partir de 10 anys.

*En el cas de que l’espai no disposes d’aquests elements i el programador no pogués aconseguir-ne, els portaríem nosaltres.

Versió Planetari

Es necessitarà un espai interior amb unes dimensions mínimes de sala: 5 x 5 metres i 3,5 metres d’alçada amb connexió a la corrent elèctrica.

Aforament:     La capacitat del planetari és de 23 places.

So:                  No sonoritzat

Durada:           35 minuts

Públic:             Adult i infants a partir de 10 anys.

*Durant els mesos d’estiu no recomanem fer la versió a l’interior del planetari.

//trescatorze.cat/wp-content/uploads/2019/03/Mil_cent_i_un_estels_2.jpg
//trescatorze.cat/wp-content/uploads/2019/03/Mil_cent_i_un_estels_3.jpg